Meillä on pentuja!

Tyyne synnytti helposti ja nopeasti 9 tasaista pentua! Laatikossa touhuaa 1 trikkiuros, 2 merleurosta, 3 trikkinarttua ja 3 merlenarttua. Toistaiseksi kaikki hyvin!


Sharleis Viceroy Verner
"Vuki"

A/A 0/0
LTV1, VA0, SP0
CEA-vapaa

Vukin omistajan kertomaa:

"Luonne on ehdottomasti Vukin vahvuuksia. Vuki on energinen ja seurallinen koira. Jonkin verran on normaalia suojeluviettiä.


Vuki ei ole arka eikä sillä ole ollut arvaamatonta käytöstä. On ihmisille kiltti ja isommatkaan vierasmäärät kotona eivät ole olleet ongelma.

Vukin kotona ei ole lapsia, joten saattaa vähän paimentaa lapsia välillä - mutta niidenkään kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia. Vuki on viettänyt lasten kanssa aikaa ja vaikka onkin esim. haukkunut lasten juoksennellessa ja huutaessa, niin ikinä ei ole näykkinyt lapsia tai ollut uhkaava. Vaan ennemminkin hoitaa ja vahtii varsinkin pienempiä.

Vuki tulee pääasiallisesti myös erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa. Narttujen sekä pentujen kanssa Vukilla on tosi pitkä pinna. Uroksia kohtaan Vukilla on aggressiota, vaikka sosiaalistettiinkin pentuna sitä paljon. Mutta kun kerran kohdattiin koirapuistossa uros, joka kävi Vukin kimppuun niin sen jälkeen urosten kanssa ei ole tullut toimeen. Vaan menee rähinäksi.

Vuki ei kärsi eroahdistuksesta ja kotona pärjää ihan hyvin yksin silloin tällöin sen kahdeksankin tuntia eikä pääasiallisesti hauku laisinkaan (ollaan nauhoitettu kun naapurin kanssa oli siitä joskus kiistaa).

Arki sujuu Vukin kanssa hyvin. Myös matkustaminen julkisissa kulkuvälineissä onnistuu helposti ja reissussa kulkee kiltisti mukana."

RTK1 Goldlady's She's Thunderstorm
"Tyyne"

A/A 0/0
LTV0, VA1
CEA-vapaa
LT: +80 laukausvarma video

Tyynen omistajan kertomaa:

"Tyyne on innokas työmyyrä ja työt tehdään asiaan kuuluvalla vakavuudella. Varsinkin maastossa tulee esille periksiantamaton luonne. Parhaiten Tyyne palkkautuu namilla mahdottoman ahneuden vuoksi. Leikkiminen on aina toissijaista, jos ruokaa voisi olla tarjolla.


Tyyne on kotona enimmäkseen rauhallinen tyyppi. Erityisen tarkan huolen hän pitää ruoka-aikojen täsmällisyydestä ja iltarullan saamisesta.

Tyyneä ei vaivaa ukkoset tai ampumiset, eikä jalan alla metalliritilät tai raunioiden betoniröykkiöt, vaikka välillä prinsessamaisuus iskee lenkillä märällä kelillä.

Tyyne harrastaa pk-hakua ja ensi vuonna on tarkoitus aloittaa kisaaminen, kun tottis viimeistellään. Tyyne on ollut tänä vuonna mukana Collie-yhdistyksen pk-ringissä. Tyyne on iskän koira, mutta on se äitinkin kanssa toimiva työkoira. Äitin kanssa rallytokoillaan ja sieltä onkin jo koulutustunnus RTK1."
*
Tyyne on osoittanut upeaa luonnetta asetuttuaan uuteen kotiin ja täysin erilaiseen laumaan pentuetta varten. Minnan kotona on kaksi vierasta narttua, pieniä lapsia, kissa... varsin erilainen elämä kuin Tyynen kotona aikuisten ja yhden koirakaverin kanssa. Tyyne solahti osaksi laumaa jo tulopäivänään ja jakaa jopa puruluut lauman narttujen kanssa ja saavatpa kaverit nukkua pentulaatikossaankin.

Olemme etuoikeutettuja, kun saimme ihanan Tyynen jalostuslainaan Mikolta ja Katjalta. Tyynen kautta jatkuu meijän oma Nuuskakairan linja. Tyynessä on kutsumanimestään ja sirosta ulkomuodostaan huolimatta aimo annos toimintaa. Kevytliikkeinen, makeasti kroppaansa käyttävä narttu, jolta ei paukut lopu harrastuskentillä. Korkealla työmoraalilla painavan Tyynen työskentelyä hakumetsässä on ilo seurata.

Pippurista pikku-Tyyneä tasapainottamaan saimme upean Vukin. Vuki elelee kaupunkilaiskoiran elämää Espoossa, kulkee junalla, bussilla ja ratikalla, sitä ei hirvitä metelit, erilaiset alustat tai ihmistungokset. Ihanan suora, rento ja komea äijäkoira. Vukille tehtiin jalostuskäyttöön vaadittavat terveystutkimukset näitä treffejä varten aivan äsken ja pian 9-vuotias äijä on luustoltaan edelleen moitteettomassa kunnossa. Eikä ikä näy tässä herrassa muutenkaan!

Pentue linjataan Sharleis B-pentueeseen, tavoitteena säilyttää toimiva työcollie, joka on aina valmis toimintaan, mutta kestää toimettomuuttakin tarpeen vaatiessa.Vukin kuvat © Suvi Lehto

Ylemmät Tyynen treenikuvat © Anni Malkamäki Esineruutukuva © Minna Isonikkilä