19.8.2014

3 urosta 1 narttuIsä:
KORAD Vilda-Meduza Anam Amigo
"Amigo"


s. 19.6.2006
tricolour
CEA-vapaa
A/A
Lt: KORAD Ruotsin luonnetestissä
MH-kuvaus suoritettu


Emä:
HK2 BH Nuuskakairan Pirtti-Hirmu
"Piina"


s. 2.5.2010
tricolour
CRD
A/A, 0/0
LT: +182 laukauskokematon
EH


Lisää Piinasta

amigo_1.jpg piina1.jpg
© Vilma SjölundPentueesta on paljon kuvia Nuuskakairalaisten treffeiltä lokakuulta 2015. Pennut silloin 14 kk. Löydät ne täältä.

Nuuskakairan Tårta På Tårta
"Kicka"

tricolour narttu
kantaa merlegeeniä (atypical merle / kryptinen merle)
CEA-vapaa/CEA-vapaa
Silmistä puuttuu valoa pimeälle heijastava kerros.
A/A 0/0 LTV0 VA1 (lievä) SP0
Luonnetesti: +128p, laukauskokematon video
jalostustarkastettu
53,5cm
kantaa pitkäkarvageeniä
MDR1 -/-

KoiraNet
Blogi
MyDogDNA-tulokset
Treenivideoita

Om. Merja Isonikkilä
Haltija: Vilma Sjölund

Vilma kertoo:

"Kicka on alkanut nyt vajaa kaksivuotiaana muistuttaa aikuistuvaa narttua. Vaikka jo pikkupentuna se oli hyvin ketterä ja hallitsi kroppansa erinomaisesti, se on kehittynyt melko hitaasti sekä fyysisesti että henkisesti.
Vaikka Kicka on ollut aina melko toimelias ja itsenäinen, yhdessä treenaamisen myötä oman ohjaajan merkitys on kasvanut sille hyvin tärkeäksi. Kicka palkkautuu hyvin sosiaalisesti ja tarjoaa runsaasti erilaisia toimintoja pelkästään ohjaajalle tekemisen ilosta. Treenatessa Kicka palkkautuu erinomaisesti saalis- ja taisteluleikillä sekä ruualla. Treenikaverina Kicka on kiltti ja hyvähermoinen, se tekee aina parhaansa ja malttaa mielensä treenikentän laidalla odottaessa.
Kickalla on erinomainen motivaatio yhdessä tekemiseen ja treenatessa vauhti on myös sen mukainen.

Esiopetusikäisten lasten kanssa työskennellessään Kicka on luotettava ja varma, vaikka temperamenttinsa puolesta se ei olekaan aivan rauhallisimmasta päästä. Sosiaalisuus on yksi sen kantavista voimista ja sillä on ollut myös hyvä tilannetaju esimerkiksi vilkkaampien lasten kanssa toimiessaan. Kotioloissa Kicka omaa jonkin verran vahtiviettiä ja on melko tarkka resursseista."


Nuuskakairan Pappa Betalar
"Pontus"

tricolour uros
CEA-vapaa
A/A 0/0 LTV1
MH-kuvaus suoritettu video
Lt: +113 laukauskokematon
Video Pontuksen leikistä
KoiraNet


Om: Anni Saarela"Avoin, eläväinen ja erittäin hellyydenkipeä tällä hetkellä nelivuotias uros. Pontuksen mielestä rapsutukset ja sylissä oleminen on ihanaa ja se onkin kaikkien ihmisten kanssa sosiaalinen, syliin tunkeva ja pentumaisen riehakas pusuttelija. Pontus osaa olla luontevasti myös eri ikäisten lasten kanssa. Pontuksen kanssa on tehty pk-haun, peltojäljen ja tottiksen alkeet mutta omistajan aikapulan vuoksi ei ainakaan toistaiseksi olla päästy etenemään kokeisiin asti. Toiveissa on jossain vaiheessa aloittaa metsäjälki- ja vesipelastusharrastus. Pontus onkin innokas uimari ja nenän käyttäjä. Sen kanssa on ilo harrastaa sillä se motivoituu erittäin hyvin niin ruuasta kuin ohjaajan antamasta huomiosta. Kaikkein paras palkinto sille kuitenkin on lelut ja leikkiminen. Mieluiten Pontus leikkii noutoleikkejä ja esimerkiksi esineruututreeneissä ei kaipaa esineen tuomisen ja sen noudettavaksi heittämisen lisäksi mitään muuta palkkaa. Sen kanssa on myös käyty muutamia kertoja leikkimässä suojelumaalimiehen kanssa ja se taistelee hyvin vieraankin maalimiehen kanssa sekä puree tyynyyn syvällä puruotteella. Uhkaan se vastaa kuitenkin mielummin väistämällä kuin puolustamalla itseään. Sillä onkin jonkin verran pehmeyttä sosiaalisissa tilanteissa.

Se ei reagoi laukauksiin tai muihin koviin ääniin (kuullut mm. erilaisia työkoneen ääniä lähietäisyydeltä). Ei erityisen alusta-arka, esimerkiksi raunioilla se kyllä huomaa alustan vaihtelut mutta tottuu uusiin alustoihin nopeasti eikä menetä toimintakykyään niille joutuessan. Kiihtyy ja turhautuu helposti ja ääntelee esimerkiksi aidan takana tai hihnassa ollessaan kun ei pääse etenemään vaikkapa vastaan tulevan koiran luokse tarkistamaan kuka tulija on. Koulutuksella on tähän taipumukseen kuitenkin saatu paljon helpotusta ja nykyään Pontus osaa jo suurimmaksi osin rauhoittua vihjeestä kiihdyttävässäkin tilanteessa vaikka olisi ehtinyt jo reagoimaan. Se on myös aina osannut olla rauhassa vieraassakin paikassa silloin kun mitään ei tapahdu. Liikkuvainen ja energinen touhottaja, joka purkaa jännityksen tai turhauman mielummin tekemiseen passivoitumisen sijaan. Viime talvena Pontus pääsi lähtemään vierestä juosseiden kauriiden perään, jonka jälkeen on ollut kiinnostunut liikkuvien kohteiden lisäksi myös riistan hajusta."
4vAD TK2 HK3 BH Nuuskakairan Samma På Svenska
"Laku"

tricolour uros
CRD
A/A 0/0
Lt: +172 laukauskokematon
TOKO: VOI
PK-haku: HK3
KoiraNet
Blogi

Video Lakun PK-harrastuksista 2-vuotiaana.

Laku ja Anni olivat PK-rotumestaruuksissa 1.luokan paras koirakko 2017,
sekä TOKO-mestaruuksissa avoimen luokan paras koirakko 2017
ja TOKO-mestiksien alokasluokan paras koirakko 2016.


Om. Anni Malkamäki


Anni kertoo:
"Laku on perheen ja koirien kanssa rento touhuaja. Kouluttaessa se vilauttelee sisukkuuttaan ja oppii innokkaasti. Nenänkäyttöä se opettelee hermoilematta sekä tykkää saamastaan huomiosta henkilöhaussa. Se vaikuttaa koiralta, joka tekee työnsä itsenäisesti ja aktiivisesti pitäen samalla korvat auki ohjeita vastaanottamassa. (Minun haasteeksi jää pitää se tällaisena!) Haukku irtoaa helposti ja ilmaisua on alettu harjoitella. Palkkaantuu hyvin ruualla ja leikillä.


Uusiin tilanteisiin ja muutoksiin arjessa sekä kouluttaessa se on suhtautunut mutkattomasti.
Kun Laku yksin kohtaa pihalla jotain uutta ja yllättävää, se siirtyy tällä hetkellä mielummin sivuun. Oma läsnäolo riittää siihen, että joku kummastus pihalla käydään itsenäisesti toteamassa harmittomaksi. Kummastuksen aiheita ovat olleet esimerkiksi pimeässä leijuva roskapussi ja vastikään varaston katolta alas humiseva lumi. Ääniin totuttaminen on ollut Lakulle oleellista, koska niille on voitu haukkua pienempänä. Valtatie, junarata ja hevostalli läheisyydessä ovat pitäneet huolen siitä, että ääniä ei tarvitse enää kummastella. Pari päivää sitten kädestäni sen nenän eteen tippui rämiseviä ritilöitä. Päälle kaatuvaa väistettiin mitä oli tarpeen, sitten se haisteltiin vaarattomaksi ja unohdettiin."

DSC08813.JPG laku_8kk_anni_malkamaki_1.jpg
Nenä käy hakumetsässä. © Annina Eskola

Eka TOKO-koe ALO1,
195,5p, KP

© Annina Eskola

8 kk hakutreeneissä © Katja SuvantoNuuskakairan Lycka Till
"Vertti"

tricolour uros
CEA-vapaa
A/A 0/0 LTV0 VA0 SP0
Lt: +138 laukausvarma
KoiraNet

Om. Maria Kempe


21757253919_4e189e9461_c.jpg Vertti_10.jpg 21322994283_e6037ed1f7_n.jpg
4v 1 v © Vilma Sjölund 10 kk 1 v © Vilma Sjölund