9.6.2018

1 uros, 1 narttu

Nuuskakairan Pilkku-Poika

Luka

A/A 0/0
CEA-vapaa

Luonnetesti: +192 laukausvarma
MH-kuvaus suoritettu

Geenitestit:
CEA-kantaja
DM terve
MDR1 -/-
Pure for smooth
Näyttelyt: SERT, VSP

Luka on rohkea, rauhallinen ja itsenäinen uros, joka rakastaa ihmisten kanssa tekemistä. Kotona Luka on helppo ja avulias, sille on koulutettu lukuisia avustajakoiran tehtäviä ja se torkkujensa lomasta niitä mielellään tarjoilee. Luka nauttii toisten koirien seurasta ja innostuu tekemiseen myös porukalla. Se onkin olemukseltaan varsin lunki kaveri, joka syttyy kivasti harrastuksiin ja osaamissaan asioissa on erittäin varma suorittaja. Erilaiset alustat on Lukalle tosi helppoja, se pitää niistä suuresti. Äänistä se ei ole koskaan jännittänyt mitään, kantelee pihalla lehtipuhaltimia ja muita työkaluja pyynnöstä, kiepsahtaen nukkumaan soivan sirkkelin viereen. Lisäksi se on itse miltei äänetön, vain vahtihaukku on tarvittaessa olemassa ja temppuna haukkuilmaisu kännykän etsittyään.

Lukan kanssa on harrastettu paljon. Sen päälaji on pelastushaku, jonka se aloitti 3-vuotiaana hupiharrastuksena ja kolmessa vuodessa olikin koulutettu koetasolle. Innostuttuamme lajista toiveenamme oli saada Luka kokeisiin ja hälykoiraksi, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta omat aikatauluongelmamme estivät sen. Treenaaminen kuitenkin jatkuu. Tokoa Lukan kanssa on harrastettu pitkään omaksi iloksi ja se osaa hyvin ainakin alempien luokkien liikkeet, tehden ne lisäksi niin vasemmalla kuin oikeallakin puolella. Temppuvalikoimaa Lukalla on runsaasti. Vahvan osaamisen ja selkeän luoteensa vuoksi se on toiminut apuna esim. mainoskuvauksissa, niin videolla kuin valokuvausseteissä. Luka tekee osaamansa myös vieraan kanssa ja toimii koirakursseilla treenikoirana halukkaille ohjaajille.
Luka palkkautuu erinomaisesti ruualla ja leikkii hyvin myös ventovieraiden kanssa.

Lisää Lukasta, esim videolinkkejä, löytyy 2010-pentueemme sivulta ja jalostusurostemme sivulta. Lukasta on saatavilla omistajiltaan monenlaisia kuvia ja videoklippejä.

Allegory Reinhilda

Rimma

A/A 0/0 LTV0
CEA-vapaa

Luonnetesti: +170 laukausvarma

Geenitestit:
CEA terve
DM kantaja
MDR1 -/+
Näyttelyt: ERI
Jalostustarkastettu
Agility MAXI2


Rimma on perusluonteeltaan rauhallinen, mutta harrastushommissa sitä ei tarvii sytytellä. Se on kotioloissa melko huomaamaton ja viihtyy hyvin omissa oloissaan sohvan nurkassa nukkuen, jos mitään erikoista ei tapahdu. Rimma on hyvin koirasosiaalinen, se ei ole riidanhaastaja, mutta vastaa kyllä, jos joku ylittää sen ärsytyskynnyksen. Rimma tykkää käyttää kroppaansa ja on ketterä sekä agilityssä erittäin nopea. Rimma on ääni- ja alustavarma eikä se pelkää muuta kuin roska-autoja.

Rimma sopeutuu helposti vieraisiin paikkoihin. Kyläillessä se tutustuu itsenäisesti taloon, jonka jälkeen pistää nukkumaan mieleiseensä paikkaan. Helppo reissukaveri.


Rimman kanssa on kokeiltu jos jonkinlaista lajia, mutta ykköseksi on nyt valikoitunut agility. jossa nousimme kakkosluokkaan lokakuussa 2017. Hakua on treenattu muutamana kesänä ja ilmaisutreenejäkin aloitettu, mutta aktiivisen treeniporukan puute on estänyt siinä lajissa etenemisen. Nenähommat on Rimmalle erittäin mieluisia ja ollaankin hakutreenien puuttuessa etsitty esineitä ja ajettu jonkin verran jälkeä. Lisäksi Rimman kanssa on treenattu tokoa ja rally-tokoa, joissa se olisi myös valmis kisaamaan, mutta Rimmalla on jonkin verran ohjaajapehmeyttä, joka näkyy reagoimisena ohjaajan jännittämiseen kisatilanteissa ja sen vuoksi kisaamiset näissä lajeissa on jätetty myöhemmäksi. Rimma palkkaantuu hyvin sekä lelulla että ruoalla ja se on helppo motivoida erilaisiin tekemisiin.

Rimman omistaja, Sonja, pitää blogia, josta löytyy paljon lisää tietoa Rimmasta ja videoita ja kuvia.

Toivomme tältä pentueelta mutkattomia collieita, joiden kanssa arki olisi sujuvaa. Tavoittelemme vahvaa hermorakennetta, hyvää toimintakykyä sekä tasapainoista ja kestävää rakennetta. Molempien vanhempien suvuissa on runsaasti koiria, joiden kanssa on harrastettu myös kisatavoitteellisesti. Pentue linjaa FIN KVA Häntiäisen Big Boss Busteriin. Rimmalle pentue on ensimmäinen ja Lukalla on kolme pentuetta, joissa jo mukavaa jälkeläisnäyttöä niin terveyden kuin luonteidenkin osalta. Kaikkien kanssa harrastetaan erilaisia lajeja, osa omaksi iloksi ja osa on jo aloittanut kisauransa.
Yhdistelmä Koiranetissä.

Pentue on kennelimme ensimmäinen pentue, jossa emä ei ole oma kasvattimme tai omistuksessamme oleva narttu. Olemme tehneet Rimmasta sen omistajan kanssa leasing-sopimuksen. Rimma on meille kaikille tuttu koira ja Lukan kanssa ne ovat olleet leikkikaverit jo vuosien ajan. Olemme olleet tyytyväisiä linjaamme, josta Lukakin on. Haluamme jatkaa sitä nyt myös mukavalla nartulla, tuoden jotain uutta omaamme, mutta samalla saaden sen takaa vahvaa näyttöä etsimistämme ominaisuuksista.
Kiitos huolellisesta työstä Kennel Allegoryyn!

Pidämme tärkeänä, että jalostuskoiralta on myös sen sukua tutkittu niin terveyden kuin luonteenkin osalta. Siksi arvostamme pennunottajia, jotka mielellään huolehtivat niin luustokuvauksen kuin luonnetestin tai MH-kuvauksen koiran aikuistuessa. Mikäli pentue kuulostaa omaltasi, olethan meihin yhteydessä! Yhteystietomme löydät omalta sivultaan.
Myös Lukan ja Rimman omistajat kertovat mielellään lisää arjesta niiden kanssa.

Pelastushakutreeneissä

Metsäjäljellä

© Petra Tiittanen