2.5.2010

2 urosta 1 narttu

Isä:
JK1 TK1 BH FI MVA Sharleis Bold Bubba

s. 19.5.2006
blue merle
A/A 0/0
CEA-vapaa
LT: +155 laukauskokematon (+1+1+1+2+1+2+1+3++) (video)
Näyttelyt: FI MVA, VSP, VARA-CACIB
KoiraNet

Om. Päivikki Puutio-Ojala

Emä:
Nuuskakairan Tiidanieida

s. 30.3.2006
tricolour
A/A 0/0
CEA-vapaa
LT: +84 laukauskokematon (-1+1-1+2+1+2-2+2a++)
(video salasana: Tiidanieida)
ERI
KoiraNet

Om. Minna Isonikkilä
Lisää Tiidasta

bubba_4.jpg tiida1.jpg
© Kati Kangas


HK3 BH Nuuskakairan Pirtti-Hirmu
"Piina"

tricolour narttu
A/A 0/0
CEA: CRD
DM N/N, MDR +/-
LT: +182 laukauskokematon (+1, +1, +3, +3, +1, +3, +1, +3, ++) (Video)
Näyttelyt: EH
KoiraNet

Om. Anni Saarela


Piinalla on yhdet pennut kennelissämme elokuussa 2014.
Piinan blogi

Anni kertoo: "Piina on sosiaalinen, hyvähermoinen, saalisviettinen ja ketterä narttu. Harrastaa hakua ja FH-jälkeä ja kilpailee myös tokossa (alokasluokka). Arkielämässä Piina on erittäin seurallinen ja oman arvonsa tunteva.
Suomen Karva-Kaverit ry:n soveltuvuustesti hyväksytysti suoritettu."
piina_45v_anni_saarela.jpg piina_1-001.jpg piina1.jpg piina_2.jpg
Piina 4,5v Piina estenoudossa Piina 4v © Vilma Sjölund Piinaa seuraa häiriöitynä © Vilma Sjölund


Nuuskakairan Pongo Pompom
"Pongo"

tricolour uros
CEA-vapaa
Näyttelyt: EH
KoiraNet

Om. Anniina Paju

Anniina ja Päivi kertovat: "Pongo rakastaa perheensä läheisyyttä ja pyrkii aina kosketukseen. Vieraita kohtaan Pongo on toisinaan vähän epäileväinen eikä pidä siitä, että tullaan suuna päänä lääppimään. Vieraat tulevat tutuiksi Pongon lelujen kanssa, koska se kantaa niitä vuoron perään näytille kiskomisleikin toivossa. Ei ole ollenkaan itsepäinen vaan hyvin miellyttämishaluinen ja näin ollen oppii uusia temppuja helposti. On pienestä pitäen reissannut paljon kanssamme ja koska emme omista autoa, se on tottunut monenlaisiin kulkuvälineisiin ja hälinään. Yhden talven vietimme Gran Canarian auringon alla, jolloin myös lentomatkustus tuli tutuksi ilman ongelmia. Pongo on täydellinen kaveri kaupungille "asioiden hoitamiseen", koska kauppaan tms. astuessaan se käyttäytyy ylirauhallisesti ja kiltisti. Yhden talven olemme käyneet agilityssä, mutta muuten harrastuksiin on kuulunut perustottelevaisuusharjoitukset lenkkipoluilla ja kotona. Eniten Pongo pitää pyörän vierellä juoksemisesta, jolloin vauhti on tarpeeksi reipas. Rakastaa myös jahtaamisleikkejä eritoten labbis-kamunsa kanssa. Jahdattavana on kivempi olla, koska jahtaajana alkaa ärsyttämään, mikäli ei saakaan kiinni."

pongo_1.jpg dsc09985.jpg pongo_3.jpg Pongo_5v_Vilma_Sjolund.jpg
Pongo 4v © Anniina Paju Pongo © Anniina Paju Pongo 4v © Anniina Paju Pongo 5v © Vilma Sjölund


Nuuskakairan Pilkku-Poika
"Luka"

blue merle uros
A/A 0/0
selkä kuvattu terveeksi (epäv.) ja polvet palpoitu 0/0 (epäv.)
CEA-vapaa (+/-), DM N/N, MDR -/-, FGF5 GG (ei kanna pitkäkarvageeniä)
Luonnetesti: +192 laukausvarma (+1+1+3+2+2+2+1+3+++) (Video)
MH-kuvaus suoritettu (Video)
Näyttelyt VSP, SERT
KoiraNet


Lukan leffa on kooste sen tempuista ja harrastuksista vuodelta 2013.
Mobiililaitteilla toimii tämä linkki: Leffa.

Om. Annina ja Teemu Eskola

Eskolat kertovat: "Luka on reipas, rohkea, itsenäinen ja perusolemukseltaan rauhallinen uros, jolla on hyvä hermorakenne. Se on kiinnostunut ihmisistä tervehtien ne nopeasti ja tarjoten mielellään leikkiä tai mitä tahansa yhteistyötä. Se leikkiikin hyvin myös aivan vieraiden ihmisten kanssa. Luka tykkää saada asioita tapahtumaan omalla toiminnallaan ja se on sen vahvin moottori, aika hyvän saalisvietin lisäksi. Se palkkautuu hyvin myös ruualla ja tämä onkin sopivasti ohjaajan mukavuusalueella. Lukan kanssa on treenattu paljon ja sen hyvää koulutettavuutta on tullut pohdittua eri kanteilta. Se nauttii ihmisen kanssa tekemisestä ja syttyy hetkessä tuttuihin juttuihin tarjoten niitä itse. Uuden kokeilemisessa se on rohkea, rämäpäinenkin. Sen kohtuullinen vilkkaus on kuitenkin estänyt suurempien onnettomuuksien tapahtumisen, ohjaaja joko ehtii väliin tai ottaa koirasta kopin... Se on uskomattoman kekseliäs yhdistellessään oppimiaan asioita uuteen. Se tekee mielellään osaamansa kenen kanssa tahansa. Luka on myös treenatessa hyvin hiljainen koira, vain toisen koiran hakutreenin katseleminen autosta ennen omaa vuoroa aiheuttaa suurta halua olla mukana tekemässä ja se joskus pikkuisen ulvoo. Oman vuoronsa jälkeen se ei pihahdakaan enää.
Lukan kanssa harrastetaan ykköslajina sen lempparia, pelastushakua, jossa se on koulutettu koetasolle saakka. Myös tokoa treenataan aktiivisesti ja se olisi koevalmis, jos ohjaajansa kisaisivat. Se osaa ainakin alempien luokkien kaikki liikkeet, niin vasemmalla kuin oikealla tehden. Jälkiä on ajettu jonkin verran ja niissä se osoittaa itsenäistä vahvaa työskentelyä. Lisäksi Luka osaa melkoisen valikoiman temppuja ja avustajakoiran tehtäviä.
Kiva Koirakansalainen-testi on suoritettu 11/2013.

Arjessa Luka on kotona hyvin rauhallinen ja hiljainen, hyväntuulinen ja joskus miltei näkymätön, kunnes se hoksaa tarjota jotain kotityötä, vaikkapa pyykkien ottamista koneesta. Lukan kanssa on helppo liikkua eri välineillä ja alustoilla, sillä ei ole pelkoja. Se on myös hyvin äänivarma ja kuuntelee sujuvasti sirkkeleitä ja pihatyökaluja kuskaillen niitä pyynnöstä tarvitsijoille. Luka ehkä tykkäisi vahtia kotia, mutta sille on opetettu muuta sen tilalle. Sen suurin koulutuksellinen haaste oli rakkaus muihin koiriin, se jäi meiltä tajuamatta heti alussa ja on pitänyt ottaa huomioon myöhemmin. Toisaalta se on sitten hyvin koirasosiaalinen ja leikkii sujuvasti monenlaisten kaverien kanssa, autellen myös koiria, joita toiset koirat tai jokin tilanne jännittää. Nykyisellään se on luottokaverimme ja toimii toisille apuna ohituskursseilla. Muilla kursseilla se on kaikkien halukkaiden ohjaajien treenikoira ja nauttii, kun joku uusi ihminen kokeilee asioita ensin sen kanssa ennen omansa kouluttamista. Luka on myös toisinaan lemmikkihoitoloissa ja on niissäkin helppo ja vaivaton koira, saaden jopa alennuksia hinnasta, koska on 'lempioppilas'."

Lukalla on neljä varsin lupaavaa pentuetta, kolme Suomessa ja yksi Ruotsissa. Pentueita on luustokuvattu laajasti hyvin tuloksin. Miltei kaikkien pentujen kanssa harrastetaan erilaisia lajeja ja ne ovat kovin tykättyjä perheenjäseniä. Löytyypä jälkeläisistä jo nuoresta iästä huolimatta ROP- ja VSP-voittajia, koulutustunnuksen saaneita niin rallytokossa, tokossa kuin PK-lajeissa sekä useita kisauransa aloittaneita.luka_4.jpg dsc00167.jpg dsc02640-001.jpg
Luka seuraa Luka 4,5v

Lukan mielipuuha, kiipeily.

Luka 6v

Perhetapaaminen Vaasassa 2011. Pennut melkein 1v ja vanhemmat 5v.

288.jpg
Luka, Piina ja Pongo
360.jpg
Luka, Piina, Pongo, Tiida ja Bubba