Pentusuunnitelma

Toiveissa on pentue Kickalle ja Filemonille marras-joulukuun vaihteessa.

Kyselyt ensisijaisesti puhelimitse. Perusarjen lisäksi harrastamme aktiivisesti omien koiriemme kanssa,
joten sähköposteihin vastaamisessa on toisinaan viivettä.

C.I.B. NO DK PL CH Blue Petipa's Camaro Cazak

Filemon

A/A 0/0
CRD
MH-kuvaus suoritettu
Näyttelyt: ROP, CACIB, SERT
Omistajan kotisivut täällä.

Sukutaulu: Filemon ja Kicka


Filemon on 4-vuotias ruotslainen uros, jonka kanssa harrastetaan FH-jälkeä, tokoa ja näyttelyitä. Filemon on reipas ja hyvin ihmisystävällinen uros. Se tulee hyvin toimeen laumassa myös urosten kanssa. Filemon palkkautuu niin leikillä kuin nameilla ja on ahne koira. Filemonin MH-kuvaus kertoo sen mukavasta luonteesta ja Ruotsissa laskettava MH-indeksi sen suvusta on oikein hyvä. Filemon on myös menestynyt erinomaisesti näyttelyissä ja on kansainvälinen muotovalio.

Nuuskakairan Tårta På Tårta

Kicka

A/A 0/0
VA1, LTV0, SP0
CEA-vapaa

MyDogDna-testattu
MDR1 -/-
kantaa pitkäkarvageeniä
kantaa merlegeeniä
(atypical merle/cryptic merle)

TOKO: ALO2
Luonnetesti: +128 laukauskokematon

Lisää Kickasta sekä luonnetesti- ja treenivideolinkit ym
2014 pentueen sivuilla.

Kicka on nopealiikkeinen, toiminnallinen ja sopivan säpäkkä collienarttu. Kotona ja kylässä se on kuitenkin hyvin huomaamaton "kainalokoira". Ihmisiä kohtaan se on aina hyvin avoin ja nöyrä, mutta vieraita koiria kohtaan jonkin verran epävarma. Kicka palkkautuu erinomaisesti saalis- ja taisteluleikillä. Erittäin ahne! Se on täysin varma kaikenlaisilla alustoilla, lte-laukauskokematon. Kicka omaa jonkin verran vahti- ja riistaviettiä.

Yhdessä treenaamme tavoitteellisesti tokoa ja Nose Workia. Treenikaverina Kicka on keskittymiskykyinen, erittäin miellyttämisenhaluinen ja kaikkensa antava. Se on toiminut epävirallisena eskari- ja kirjastokoirana, ja Kicka on suorittanut hyväksytysti Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen syksyllä 2017.

Minnan ajatuksia:

Tämä värikysymys mietitytti pitkään Kickan jalostuskäytön suhteen. Mutta eihän me voitu jättää tuota työkoirapotentiaalia käyttämättä! Sitäpaitsi milloin Nuuskakairassa olisi välitetty ulkonäköseikoista? Mikään virhe, mikä ei koiraa haittaa pätkän vertaa, ei haittaa meitäkään. Kickaan suhtaudutaan kuin merleen, joten sulhoehdokkaat olivat kaikki trikkejä. Pennut luonnollisesti geenitestataan ja mikäli jatkoa aletaan joskus suunnittelemaan samoin perimältään merlelle, on partnerivaihtoehdot jälleen mustia.

Urosvalikoimaa plärätessämme kiinnostus rajan taakse heräsi ihan huomaamatta. Sieltä löytyikin mukavasti meikäläisiin linjattu kille, jolla kaiken muun mukavan ohella oli takanaan erittäin vahvaa näyttöä sukujensa käyttöominaisuuksista. Filemon on upea yhdistelmä niin näyttöä kuin käyttöäkin. Ei voi kukaan kieltää, etteikö Nuuskiksille tekis ihan hyvää saaha vähän C.I.B -verta. ;)

 

Kuvia Filemonista

© Riitta Kekkonen

Kuvia Kickasta

© Barbro Gunilla Henriksson