Pentuesuunnitelma


Toiveissa kaksi Nuuskakairalaispentuetta syksyllä 2017-keväällä 2018.

Lukalle (N. Pilkku-Poika) ja Noomille (Needlerock Northern Lights), Kennel Needlerock. Lisätietoja ja yhteystiedot tästä linkistä.

Kickalle (N. Tårta På Tårta) omaan kenneliimme. Lisätietoja alla.
Tästä pentueesta on lupa toivoa kipakkuutta, röyhkeyttä, toimintaa ja haastetta.

TK1 TK2 RTK4 BHC.I.B
FI SE EE LV LT Balt MVA EstW-14 EstW-17

Keyword Paladin
"Tenho"
Nuuskakairan Tårta På Tårta
"Kicka"

Millainen on isä, Tenho?


"Tenho on luonteeltaan aktiivinen ja taistelutahtoinen nuori mies. Se nauttii paljon leikkimisestä ja esineiden noutamisesta sekä kavereiden kanssa juoksemisesta. Harrastuksissa se on miellyttämishaluinen, innokas ja helposti oppiva. Kotona se reagoi ympäristön tapahtumiin sekä vartioi kotia ja rakastaa käyttää ääntään eri tilanteissa. Tenho on erittäin kiintynyt omaan laumaan ja se voi käyttää oman aikansa tutustuakseen vieraisiin. Tähän mennessä se ei ole reagoinut laukauksiin ja kulkee kaikenlaisilla alustoilla ongelmitta.


Tenhon kanssa harrastellaan tokoa ja rallytokoa. Myös jälkeä tehdään silloin tällöin ja etsitään hajuja Nose Work treeneissä. Tokossa sillä on VOI1 tienattuna, rallytokossa kilpailee mestariluokassa. BH koe käytiin suorittamassa kesällä 2016. Luonnetestissä Tenho kävi 4-vuotiaana keväällä 2017, josta hyväksytty tulos."


LTE 150p. ++

Silmät terveet, CEA-vapaa (7 vko ja 14kk)
CEA DNA non-carrier, PRA-rcd2 non-carrier
MyDogDNA-raportti löytyy

Lonkat A/A
Kyynärpäät 0/0
Olkapäät normaalit (ev).
LTV0 = Lanne-ristinikama normaali.
VA1 = Lievä nikaman epämuotoisuus. Viimeisestä rintanikamasta (T13) puuttuu kelluvat kylkiluut, muuten ranka on normaali.
Muutos on lievä eikä vaikuta koiran elämään tai harrastuksiin.

DNA testit
CEA DNA non-carrier, PRA-rcd2 non-carrier
MDR1 -/-
DM N/N
FGF5 GT (pitkäkarvakantaja)

Jälkeläisiä 1 pentue (8 pentua), Downmoore W-pentue syntynyt 23.4.2015 Pennuista 4 sileäkarvaisia ja 4 pitkäkarvaisia.

Lisää Tenhosta:
http://kennelkeyword.net/?page_id=50

Tenhon kuvat © Keyword

Ja tällainen on emä, Kicka:


"Kicka on nopealiikkeinen, toiminnallinen ja melko kiihkeä collienarttu. Ihmisiä kohtaan aina hyvin avoin ja nöyrä, mutta vieraita koiria kohtaan jonkin verran epävarma. Palkkautuu erinomaisesti saalis- ja taisteluleikillä. Erittäin ahne! Täysin varma kaikenlaisilla alustoilla, lte-laukauskokematon. Omaa jonkin verran vahti- ja riistaviettiä.

Treenataan tavoitteellisesti tokoa ja nose workia. Treenikaverina keskittymiskykyinen, erittäin miellyttämisenhaluinen ja kaikkensa antava. Toiminut epävirallisena eskari- ja kirjastokoirana, ja pidemmän tähtäimen tavoitteenamme on osallistua Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n koulutukseen."


LTE 128p. ++


Silmät terveet, CEA-vapaa (pentutarkastus)

Lonkat A/A
Kyynärpäät 0/0
LTV0 = Lanne-ristinikama normaali.
VA1 = Lievä nikaman epämuotoisuus. Viimeisissä rintanikamassa (13) kylkiluut vajaasti kehittyneet. Muutos on lievä eikä vaikuta koiran elämään tai harrastuksiin.

SP0 = Puhdas, ei muutoksia.

JalostustarkastettuEmä BH Nuuskakairan Pirtti-Hirmu
kilpailee haussa 3-luokassa (HK3).


Isä KORAD S CH Vilda-Meduza Anam Amigo
on kilpaillut Ruotsissa tokossa erikoisvoittajassa ja jäljellä toisessa luokassa.

Täysveli HK1 BH AD Nuuskakairan Samma På Svenska
kisaa tokossa ja haussa.

Lisää Kickasta:

Kickan kuvat © Vilma Sjölund

Pentueen suvun harrastustaustaa:

Isän täyssisko Keyword Paperdoll kilpailee agilityssa 3-luokassa ja oli mukana SM-kisojen yksilökisojen finaalissa 2017. Toinen täyssisko Keyword Partydoll kilpailee agilityn 3-luokassa ja rallytokossa. Suvusta löytyy mm. FI TVA Sandcastle's The Rasmus. Isänisä Igor vom Ihlpol on kilpaillut agilityssä kolmosluokassa Tanskassa.

Emänemä HK3 BH Nuuskakairan Pirtti-Hirmu kilpailee haun kolmosluokassa. Emän täysveli BH AD Nuuskakairan Samma På Svenska aloittelee kisauraansa haun ja tokon (ALO1) parissa. Toinen täysveli Nuuskakairan Pappa Betalar treenailee pk-lajeja (jälki päälajina), ja sen kanssa on käyty jonkin verran treenaamassa suojelun alkeita maalimiesten kanssa. Piinan puolen suvusta löytyvät myös mm. FI MVA JK1 BH Sharleis Bold Bubba (FI KVA HK3 BH Sharleis Brainy Billin täysveli), FI KVA HK3 BH Häntiäisen Big Boss Buster, JK3 BH Sharleis Mighty Mandy, FI KVA JK3 BH Sharleis Texas Theresa.

Emänisä KORAD Vilda-Meduza Anam Amigo on kilpaillut Ruotsissa tokon erikoisvoittajaluokassa ja jäljellä alimmassa luokassa. Amigon suvusta löytyy useita tavoitteellisesti treenattuja harrastuskoiria, mm. SE KVA Gemdales Careless Charlie, SE TVA Gemdales Almost In Heaven ja SE TVA Almonds Hardworking Hero.

Pentueen vanhempien sukulaisia on myös kattavasti MH-kuvattu ja luonnetestattu.
Videolinkkejä saatavilla esimerkiksi Kennel Keywordin sekä täällä omilla sivuillamme.

Yhdistelmä Koiranetissä

Jos sinulla pyörähti sukat jaloissa, kuten meillä ja etsit näpsäkkää harrastuskoiraa, ole meihin yhteydessä. Toivomme pentueesta toiminnanhaluisia, röyhkeitä ja räväköitäkin nahkoja, joilla riittäisi potkua monenlaisiin harrastuksiin. Tavoittelemme liioittelematonta, tasapainoista rakennetta ja taistelutahtoista lihasten käyttöä. Luonne on meille kaikki kaikessa ja haluamme ennen kaikkea hyvähermoisia, toimintakykyisiä, mukavia koiria niin kotona kuin kentillä.

Toivomme tämän pentueen kotien harrastavan jotakin koiran kanssa, sillä ihan pelkästään sohvaperunoina nämä pennut eivät ehkä ole onnellisimmillaan. Molempia vanhempia pääsee tapaamaan, kun niin sovitaan!
Yhteystiedot omalla välilehdellään.